Pedal Arkadaşım

Ender Cebeci ve Melis Başak yaz başlamadan önce kendi hazırladıkları türkiye rotasıyla ve pedal arkadaşlarıyla buluşmak için yola çıktılar.

Kendilerinden alıntı;
"Tandem adı verilen iki kişilik bir bisiklet üzerinden pedal arkadaşlığı bilincini Türkiye'de yaygınlaştırmayı; birlikteliğe, özgürlüğe, eşitliğe doğru, ülkenin seksen bir ilini de kapsayacak ve gelecekte de uluslararası nitelik kazanarak sınırları yok edecek bir yolculuğun rotasını çizmeyi hedeflemektedir.

🚲Bisiklet herhangi bir cinsiyete, ırka, dine, dile, etnik gruba mensup olmayan, tümüyle bütünleyici ve birleştirici bir araçtır. "

Ben de yolculuklarını destekleyici ne verebilirim diye düşünmeye başladım.
İlk desteğim yapacakları etkinliği anlatıcı logo ve isim üzerine oldu. Sonrası için Engelsiz Pedal Derneği ve Kodluyoruz dernekleri ortaklaşa Pedal Arkadaşım adı verilen bir App yapılmasının rutinleştirilen engelsiz pedal sürüşlerini bir sisteme oturtmanın iyi olacağı ve bunun app ile gerçekleştirilmesinin kolaylığı üzerine bir fikir oluşturdular.

Wireframe üzerinden ilerledikten sonra Interface tasarımını invision üzerinden prototiplerle birlikte development'a hazır hale getirdim. Farklı bisiklet türleri eklendikçe o bisiklet türlerini de çizmem gerektiğini farkedince gözlerim fal taşı😀gibi açılsa da kısa sürede uygulama ortaya çıktı.

Esasen profesyonel çalışma yaşamının getirdiği çalışma prensiplerini sosyal sorumluluk projesine aktarılması benim için de ilginç oldu.

Gönüllülük esasına göre yapılan bu proje henüz google play markete girmedi ama en kısa sürede bunun gerçekleştirilip engelleri ortadan kaldıracaklarına eminim.

Pedal Arkadaşım hala yolculuk ediyor. Takip etmek isterseniz.
https://www.facebook.com/pedalarkadasim/
https://www.instagram.com/pedalarkadasim/

Kodluyoruz Derneği
https://www.kodluyoruz.org

Engelsiz Pedal Derneği
https://www.facebook.com/engelsizpedal/

More by ufuk aydın

View profile