Hrdinské pamlsky

Jak to vzniklo 

Nápad péct domácí pamlsky vznikl tím, že jednoho večera nám došli pamlsky pro naše dva asistenční psy. 

Nikde nebyla možnost koupit nové. Tak jsme (Markéta) začala hledat možnosti jak dělat pamlsky doma. 

Nejdříve to bylo z váleného těsta. Což nám nevyhovovalo, tak jsme hledali dál a našli formy s recepty, které vypadaly slibně. A to vyšlo, tak Markéta investovala a nakoupila formy, sušičku na potraviny a příslušenství, které bylo potřeba pro naše nároky kvality a domácího procesu výroby

Proč to děláme

Od té doby je vytváříme doma pro naše asistenční hrdiny (Rey a Baruška) tak pro naše blízké okolí a kamarády, kteří mají také své asistenční hrdiny. Proto celý projekt navazuje na náš projekt “Asistenční hrdinové”. 

Pamlsky primárně vytvářím já ( i když Markéta má víc zkušeností,má více informací a je zručnější) Já to za sebe beru jako součást ergoterapie a psychickou úlevu ode všech strastí.   

Ve zkratce handicapovaný vyrábí pamlsky  pro handicapované a jejich pomocníky. 

Cílem je domácí výroba psích pamlsků ze surovin, které jsou kvalitní a neobsahují žádné chemické složky. Zakládáme si na typu surovin a na domácí výrobě. 

Rádi bychom část výtěžku z prodeje pamlsků věnovali na neziskové organizace, které by vybrala veřejnost po hlasování. 

Pokud máte zájem o naše pamlsky ozvěte se!

Více informací na našem Instagramu

IG: @asistencnihrdinove

✉️: asistencnihrdinove@gmail.com

____________________________________________________________________

Our story

The idea of baking homemade treats arose when one evening we ran out of snacks for our two assistance dogs. Nowhere could we find a place to buy new ones. So, Markéta started exploring options for making treats at home. Initially, it was with rolled dough, but it didn't suit us. We continued searching and came across molds with promising recipes. It worked out well, so Markéta invested in molds, a food dehydrator, and the necessary accessories to meet our quality standards and the homemade production process.

Why we do it 

Since then, we've been making them at home for our assistance heroes (Rey and Baruška) and for our close friends and acquaintances who also have their own assistance heroes. The whole project is connected to our "Assistenční hrdinové" project.

I primarily create the treats (although Markéta has more experience, more information, and is more skilled). I see it as a part of occupational therapy and a mental relief from all the challenges.

In short, a person with a disability makes treats for disabled individuals and their helpers.

The goal is to produce homemade dog treats from high-quality ingredients without any chemical components. We emphasize the type of ingredients and the homemade production.

We would like to donate a portion of the proceeds from treat sales to non-profit organizations chosen by the public through voting.

Posted on Feb 8, 2024

More by Marek Erben

View profile